Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Πανακότα με σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτα !!!

Υλικά:

Πανακότα

    2 κουτιά κρέμα γάλακτος των 200 γραμ.
    200 γραμ. γάλα
    3 κουτ.σούπας. ζάχαρη λευκή
    1 βανίλια άρωμα
    4 φύλλα ζελατίνες

Σιρόπι σοκολάτας

    1 1/2 κούπα ζάχαρη
    1 κούπα νερό
    1/2 κούπα κακάο
    1 βανίλια άρωμα
    μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Ετοιμάζομαι την πανακότα.
Βάζουμε πρώτα το γάλα σε ένα μπολ και μέσα βουτάμε τα φύλλα ζελατίνες να μουλιάζουν.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ,βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
Μόλις αρχίζει να βράζει βγάζουμε από τη φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Ανακατεύουμε λίγο και αδειάζουμε σε μπολάκια, ποτήρια, ή φορμάκια.
Βάζουμε στο ψυγείο αφού κρυώσουν και αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει καλά και ξεφορμάρομαι γαρνίρομαι με σοκολάτα σιρόπι, ή βύσσινο γλυκό , ή μαρμελάδα

Σιρόπι σοκολάτας.

Σε μία κατσαρολίτσα   βάζουμε το νερό και το κακάο αφού πρώτα το κοσκινίσουμε και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνέχεια και σιγά να διαλυθεί και αυτή και αφήνουμε να βράσει για πέντε  λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μετά βάζουμε το σιρόπι μας σε μπολ κλειστό ή μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο και όταν σερβίρουμε ρίχνομαι από πάνω σιρόπι..
Μπορούμε να την γαρνίρομαι με ότι μας αρέσει από σιρόπι από γλυκό του κουταλιού που έχουμε ή μαρμελάδα.
Η ακόμα καλύτερα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο αν υπάρχει !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ