Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Φιστικοβούτυρο και πως το φτιάχνουμε!




Επειδή το φυστικοβούτυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές και βέβαια να φαγωθεί έτσι όπως αλειμμένο πάνω σε ψωμάκι, φρυγανιά κτλ. σκέτο ή με μέλι και μαρμελάδα σκέφτηκα να κάνω δοκιμή και να το φτιάξω μόνη μου…

Ας δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε

Υλικά

    2-3 φλυτζάνια Φιστίκια αράπικα (peanuts) καβουρντισμένα ανάλατα ή αλατισμένα
    λίγο 4-6 κουτ. σούπας λάδι ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο
    λίγο μέλι
    λίγο αλάτι αν είναι ανάλατα τα φυστίκια
    ένα πολυμηχάνημα τύπου μούλτι



Προετοιμασία

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν λεία αλοιφή. Αν τώρα θέλετε να έχετε και λίγα κομμάτια φιστίκια για τραγανό φυστικοβούτυρο κρατάτε μια ποσότητα από τα αρχικά φιστίκια και τα προσθέτετε προς το τέλος… Το βάζετε σε ένα αεροστεγές βάζο και το συντηρείτε για πολύ καιρό στο ψυγείο…

Απλό, γευστικό, θρεπτικό και αρκετά οικονομικό!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ