Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ψωμάκι χωρίς ζύμωμα !!!



Φτιάξτετο και ,δεν θα το μετανιώσετε !!! Απλά υπέροχο !!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι...ο,τι σας αρέσει...
2 φακελάκια μαγιά
1 κ. γ. ζάχαρη
2 κ. γ. αλάτι
4 κ. σ. λαδάκι
680 γρ νερό.


Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ ανακατατεύουμε όλα τα υλικά καλά και μετά σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο από 12 ώρες και πάνω!!
την επόμενη μέρα, ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς (στις αντιστάσεις..πάνω κάτω...)και βάζουμε μέσα μια γάστρα αδειανή με το καπάκι της.
Μέχρι να κάψει ο φούρνος βγάζουμε το μπολ ...αλευρώνουμε τον πάγκο μας και παιδεύομαι λίγο το ζυμάρι μας..δηλ κάνουμε διπλώματα.
Σε αυτή τη φάση ..εγώ το χωρίζω σε 3 μέρη .
Αφήνουμε πάνω στο πάγκο με τα διπλώματα προς τα κάτω.
Αφού κάψει ο φούρνος...βγάζουμε με προσοχή την γάστρα , να μην καούμε και ρίχνουμε τα ζυμάρια μας...με τα διπλώματα προς τα πάνω αυτή τη φορά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι ...και αφήνουμε να ψηθεί για 1/2 ώρα ..μετά την μισή ώρα..ξεσκεπάσουμε και αφήνουμε για 1 τέταρτο ακόμα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό αλεύρων

άσπρο με κίτρινο
ολικής με άσπρο
μόνο ολικής
μόνο κίτρινο
και επίσης να προσθέσετε σπόρους και να το κάνετε πολύσπορο
2 κ,σ λιναρόσπορος
2κ,σ σουσάμι
2κ,σ ηλιόσπορος
2 κ,σ παπαρουνόσπορο

https://www.youtube.com/watch?v=pVJwecaDa5I

https://www.youtube.com/watch?v=y-5enruyIiE