Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Λαχανικά με μανιτάρια ψητά !!!

     Απολαύστε ένα γεύμα χωρίς τύψεις !!! Υπέροχο σε όλα του !!!!

    Υλικά ...οι ποσότητες κατά βούλησιν

    200γρ. μανιτάρια πλευρώτους
    2 πιπεριές πράσινες
    2 πιπεριές κόκκινες
    2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
    ελαιόλαδο
    1 πρέζα ζάχαρη
    1 κ.γ. ρίγανη
    αλάτι
    πιπέρι

Τι κάνουμε

Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Μαρινάρουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη όσο περισσότερη ώρα καλύτερα .
Ψήνουμε σε σχάρα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν σε σχάρα ή τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε γκριλ ή στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή να ψηθούν και να μαλακώσουν και στην συνέχεια δυναμώνουμε να πάρουν λίγο χρώμα.
Ετοιμάζουμε τη σος.

Υλικά
1/2 κούπα τσαγιού βαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας μέλι 

Βάζουμε το βαλσάμικο και το μέλι σε μέτρια θερμοκρασία και το ανακατεύουμε μέχρι να γλασαριστεί και να βγάλει σε όλη του την επιφάνεια χοντρές φουσκάλες.
Βάζουμε σε πιάτο τα ψημένα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σος.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ

*Μπορούμε να προσθέσουμε και να μαρινάρουμε και κολοκυθάκια  ροδέλες -μελιτζάνες-πιπεριές σε όλα τα χρώματα να τα προσθέσουμε στην μαρινάδα όλα μαζί και να τα ψήσουμε. Συνοδεύουμε με αν θέλουμε με γιαούρτι.