Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Χορταστική διαφορετική αφράτη ομελέτα !!!



 Φτιάξτε αυτήν την απίθανη ομελέτα και ξεγνοιάστε για το τι θα μαγειρέψω πάλι  !! Χορταστική διαφορετική και πεντανόστιμη !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Υλικά μερίδες 3 με 4
6 αυγά 
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα καρεδάκια
λίγο κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο


Τι κάνουμε
Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια σε κατσαρολίτσα και τις σκεπάζουμε με νερό .
Τις βράζουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε .






Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να καλύψει την επιφάνεια και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε καρέ και σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις στραγγισμένες πατάτες το αλατοπίπερο και λίγο κουρκουμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα κρεμμύδια και πατάτες περίπου 10 λεπτά.







Βάζουμε σε μπολ 6 αυγά  προσθέτουμε και το γάλα λίγο πιπέρι ελάχιστο αλάτι γιατί ήδη έχουμε προσθέσει στις πατάτες -αν θέλουμε κι αν έχουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη με το χέρι φέτα-2 κουταλιές σούπας νερό -και τα χτυπάμε  όλα μαζί με ένα πιρούνι.
Τα ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες κρεμμύδια και κουνάμε το τηγάνι να πάει το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του.
Περιμένουμε λίγο ανασηκώνοντας την άκρη μην μας αρπάξει [εδώ  λίγο μου άρπαξε ελάχιστα γι αυτό προσοχή] και με ένα μεγαλύτερο πιάτο το εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του τηγανιού [να προεξέχει λίγο ] την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά και την βάζουμε από την άψητη πλευρά στο τηγάνι ξανά να ψηθεί.


Την αδειάζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και την κόβουμε σαν πίτσα έτσι όπως είναι παχιά και αφράτη και πολύ νόστιμη και την απολαμβάνουμε !!! Καλή σας όρεξη !!! Είναι τέλεια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ