Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Λαχταριστή γαριδομακαρονάδα !!!



Μυρωδάτη, εύκολη και οικονομική!!!Λαχταριστή γαριδομακαρονάδα για όλη την οικογένεια !!


 Υλικά μερίδες 6
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι ή σπαγκέτι
800 γρ. γαρίδες {κατεψυγμένες ή φρέσκες
καβουρόψιχα
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ή μπούκοβο {προαιρετικά}
1/4 κούπας ελαιόλαδο
4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ ντοματοπελτέ
1 κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού Ούζο
Μαιντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι


                                                          
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους βγάζουμε τα κέλυφη και τα κεφάλια τους
Σε μια κατσαρόλα μικρή βράζουμε τα κεφάλια της γαρίδας με 1 ποτήρι νερό για 2΄-3΄ και κρατάμε το ζωμό τους στραγγισμένο.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με την καβουρόψιχα κομμένα στρογγυλά κομμάτια να σοταριστούν για 1΄
κάθε μεριά.
Σβήνουμε με το Ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και την καβουρόψιχα από το τηγάνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό.
Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρειρευτεί για 5 λεπτά και να μελώσει λίγο η σάλτσα και μετά προσθέτουμε πάλι τις γαρίδες,το μαϊντανό και 1/2 ποτήρι νερό.
Στο μεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι να κρατάνε al dente και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με 1/2 ποτήρι από το ζωμό που κρατήσαμε.
Ανακατεύομαι καλά να πάει παντού η σάλτσα,να πιει τα υγρά  της και να μελώσει.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Καλή όρεξη !!

Πασπαλίζουμε με  πικάντικη φέτα προαιρετικά αν δεν είναι περίοδος νηστείας.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ