Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Τσιζ κέικ λεμονιού !!!

 Πολύ εύκολο και μυρωδάτο γλυκό !!!

Υλικά συνταγής

    250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
    125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
    2 λεμόνια (το ξύσμα)
    750 γραμμ. ανθότυρο κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
    2 αυγά
    3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    5 κ.σ. χυμό λεμονιού
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι για το γαρνίρισμα  [προαιρετικά]


Εκτέλεση

Για τη βάση:
Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζ κέικ.
Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για περίπου 50΄.
Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
Το βάζουμε ψυγείο να κρυώσει καλά.
Βγάζουμε και απλώνουμε από πάνω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Το ξαναβάζουμε ψυγείο να κρυώσει.
Διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
Καλή επιτυχία!!
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ