Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Γεμιστά με ρύζι & μυρωδικά !!!

Μας αρέσει όλες τις εποχές !!!


Υλικά
5 ντομάτες
5 πράσινες πιπεριές, περίπου 600γρ.
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
3 πατάτες μεγάλες κομμένες "κυδωνάτες"
10  κουταλιές κοφτές ρύζι Καρολίνα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1 ματσάκι  μαϊντανό
8 φύλλα δυόσμος ή 1+1/2 κουταλιού σούπας ξερό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για τη γέμιση
αλάτι και πιπέρι λίγη ζάχαρη

Τι κάνουμε
Πλένουμε τις ντομάτες πολύ καλά και κόβουμε το επάνω μέρος τους, δημιουργώντας έτσι ένα το καπάκι τους
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρούμε προσεκτικά την ψύχα μέσα από τις ντομάτες και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αφού αφαιρέσουμε την ψύχα, πασπαλίζουμε τις άδειες ντομάτες στο εσωτερικό τους, με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Αδειάζουμε τις πιπεριές αφού τις έχουμε πλύνει καλά.
Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο το επάνω μέρος τους, τις αδειάζουμε από τα σπόρια τους, τις ξεπλένουμε και τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα στο ταψί, μαζί με τα καπάκια τους.
Πολτοποιούμαι τα κρεμμύδια στο μούλτι μαζί με τα σκόρδα πατώντας λίγο το κουμπί να παραμείνουν μεγάλα κομμάτια .
Τα αδειάζουμε σε μπολ -προσθέτουμε τον μαϊντανό ,τον δυόσμο,την ψύχα από τις ντομάτες αφού -πρώτα τις πολτοποιήσουμεγια λίγο  στο μούλτι-
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί όπως αλάτι πιπέρι ζάχαρη και το ρύζι με το  λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές προσέχοντας η γέμιση να μην ξεχειλίζει.
Σκεπάζουμε με τα "καπάκια" τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο λάδι κι αν έχει περισσέψει γέμιση την ρίχνουμε κι αυτή από πάνω τους -ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε μαζί μα το ζουμάκι τους ανάμεσα στα γεμιστά μας.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα
Σερβίρουμε τα γεμιστά μας  τυρί φέτα! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ