Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μπακλαβάς χωριάτικος με ελαιόλαδο !!!

 Ο καθαρά χωριάτικος τρόπος με καυτό ελαιόλαδο !!!Ο καλύτερος μπακλαβάς!

Υλικά:

    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    2 -3 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
    2 κουταλιές ζάχαρη
    κανέλα
    μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
    1 ποτήρι ελαιόλαδο καυτό

Σιρόπι:

Για το σιρόπιασμα του μπακλαβά θα κάνουμε σιρόπι με :

    3,5 φλιτζάνια νερό
    2.5 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 φλούδα λεμονιού



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα καρύδια τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
Λαδώνουμε τη βάση απο το ταψί μας και στρώνουμε 2  φύλλα χωρις να τα λαδώσουμε μεταξύ τους. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές απο τα καρύδια και καλύπτουμε με ενα φύλλο και 2 κουταλιές καρύδια.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ένα φύλλο κρούστας + καρύδια μέχρι να μας μείνουν 2 φύλλα κρούστας. Δεν λαδώνουμε τα φύλλα!
Μόλις βάλουμε τα 2 τελευταία φύλα, αν μας περισσεύουν τα κάτω φύλλα απ το ταψί, τα γυρίζουμε προς τα μέσα, και κόβουμε με ενα κοφτερό μαχαίρι μέχρι κάτω τον μπακλαβά σε κομμάτια.
Καίμε το λάδι και το περιχύνουμε απο πάνω ακούγοντας τα φύλλα να «τσιρτσιρίζουν» και να ψήνονται(να περάσει το λάδι και απο τα κενά). Ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά  να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερο, τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά όπως είναι ζεστός τον σιροπιάζουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε μέλι, με το που θα βγάλουμε τον μπακλαβά θα το ρίξουμε επάνω, ειδικά στα κενά για να μελώσει ομοιόμορφα.
Αφήνουμε τον μπακλαβά να τραβήξει το σιρόπι πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης αν θέλουμε -και μετά σερβίρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ