Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Υπέροχη -υγιεινή - βελουτέ -σούπα μπρόκολο !!!


 Υπέροχη -υγιεινή -πεντανόστιμη-βελούδινη  !!!! --ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ-- είναι σε γεύση φανταστική !!!!

 Υλικά
1 μικρό μπρόκολο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι-πιπέρι
1 βιολογικό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές σούπας κοφτές κρέμα γάλακτος
κρουτόν και παρμεζάνα -για το σερβίρισμα


Τι κάνουμε
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια ,το μπρόκολο ,και το πράσο κομμένο κι αυτό σε ροδέλες χονδρές.
Σβήνουμε με το λίγο κρασάκι προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον βιολογικό ζωμό λαχανικών ρίχνουμε και ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν με σκεπασμένη κατσαρόλα.


Στην συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθομαι όλα μαζί βάζοντας κάθε φορά που αλέθομαι το μείγμα σε άλλη κατσαρολίτσα.
Αφού τελειώσουμε την διαδικασία  και έχουμε αλέσει και βάλει όλο το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε με μία κουτάλα κι επειδή μπορεί να είναι πηχτό αρκετά ,ρίχνουμε νεράκι τόσο ώστε να πετύχουμε την όψη σούπας παχύρρευστης και αφήνουμε να πάρει δυό τρείς βράσεις ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και η βελουτέ πεντανόστιμη υγιεινή σούπα μας είναι έτοιμη.Βγάζει  2 με 3 μερίδες!





Σερβίρουμε βάζοντας στο  κάθε πιάτο λίγα κρουτόν -λίγη παρμεζάνα που του πάει πολύ κι αν θέλουμε με ένα κουτάλι περιχύνουμε την επιφάνεια με λίγη κρέμα γάλακτος κι έτοιμη να την απολαύσουμε .Καλή όρεξη !!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ