Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Γιουβετσάκι πεντανόστιμο !!!


Mε πολύ εύκολο και απλό τρόπο το αγαπημένο πεντανόστιμο φαγητό πολλών!!

 Υλικά
1+1/2 κιλό κρέας κατάλληλο για φούρνο μοσχάρι
1 πακέτο 500 γραμ κριθαράκι χοντρό
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες αλλά λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα τσαγιού λάδι 
αλάτι πιπέρι


 Έτσι το κλείνουμε οταν ψήνουμε και μετά από 30 λεπτά πήζει αρκετά.

 
Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά το κρέας .
Βάζουμε σε γάστρα στο κρέας και ρίχνουμε ζεστό νερό να το σκεπάζει αρκετά .
Αραιώνουμε σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό τον πελτέ ντομάτας και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στην γάστρα .
Προσθέτουμε μέσα και τις 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου απλά πολτοποιημένες να ανοίξουν αλλά να μην χωρίσουν για να τις αφαιρέσουμε κατά το σερβίρισμα.


Προσθέτουμε από πάνω το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μαζί με τις μερίδες κρέας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς βάζουμε την σχάρα κάτω κάτω να πατάει στην επιφάνεια του φούρνου σκεπάζουμε το φαγητό και το ψήνουμε περίπου 90 λεπτά ανάλογα με το κρέας και τον φούρνο.
Ανοίγουμε το καπάκι και αν το  ζουμί έχει σωθεί  προσθέτουμε να σκεπάζει και πάλι το κρέας.
Αφήνουμε ανοιχτή την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο .
Μόλις δούμε να αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα και ανακατεύουμε με  ξύλινη κουτάλα.
Συνεχίζουμε χωρίς να σκεπάζουμε την γάστρα πια το ψήσιμο.
Αφήνουμε από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το κριθαράκι ΜΟΝΟ 10 λεπτά ψήσιμο [βασικό για να γίνει μελάτο ] αμέσως κλείνουμε το κουμπί του φούρνου και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέσα. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι .Πεντανόστιμο !! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορούμε να το φτιάξουμε αντί για πελτέ με 4με 5  ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοτριμμένες ,