Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Μακαρονάδα special με καραμελωμένα κρεμμύδια !!!




Σήμερα δημιούργησα στην κουζίνα μου !!! 
Έφτιαξα μια σπέσιαλ μακαρονάδα με νου και φαντασία!! Σέρβιρα με τυρί ρεγκάτο και η οικογένεια ξετρελάθηκε !! Γιατί τελικά στα  απλά είναι τα νόστιμα ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
Από την καλή μου φίλη και καταπληκτική μαγείρισσα Eva Triantafillidou 

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας 
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τύπου Φυτίνη
4 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες 
1 κουταλάκι κοφτό κρέμα μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι κοφτό του γλυκού σκόνη τζίντζερ
200 γραμ τυρί κρέμα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινη σάλτσα 
Αλάτι πιπέρι
λίγα ντοματίνια

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο το σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε και το μπαλσάμικο το ζαμπόν το αλατοπίπερο και το τζίντζερ  και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μην αρπάξουν .
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κόκκινη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν .
Τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι να πάρουν μια δυο βράσεις και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας 
Βράζουμε τα μακαρόνια  σε δίπλα κατσαρόλα να είναι κοντά μην λερώσουμε και χωρίς να τα σουρώσουμε  παίρνουμε με μία πιρούνα και λίγα λίγα μακαρόνια τα ρίχνουμε στο τηγάνι και συγχρόνως ανακατεύουμε μέχρι να τελειώσουν όλα--μακαρόνια και ανακάτεμα--
Θέλουμε μαζί με τα μακαρόνια να πέφτει και λίγο από το νερό που τα βράσαμε --όχι πολύ απλά δεν τα θέλουμε στεγνά---
Στο τέλος της  παραπάνω διαδικασίας κόβουμε στην μέση μερικά ντοματίνια τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι [εγώ προτιμώ πάντα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας πολύ νόστιμο ] η ρεγκάτο και ειλικρινά γλύφουμε και το πιάτο !!! Καλή όρεξη !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ--
Eva Triantafillidou