Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κουλουράκια κανέλας !!!

 
Αυτή την συνταγή για τα κουλουράκια κανέλας την είδα απο τη φίλη μου Γωγώ Σαμίου και την ευχαριστώ πολύ!!

Υλικά 
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίνα  όσο πάρει 

Τι κάνουμε

Χτυπάμε λίγο με το σύρμα ενα ποτήρι αραβοσιτέλαιο (εγω έβαλα ελαιόλαδο) με ενα ποτήρι ζάχαρη. 

Προσθέτουμε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλι που έχουμε διαλύσει μέσα ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα ρίχνουμε δυο κουταλάκια κανέλα ενα κουταλάκι γαρίφαλο ενα κουταλάκι μπέικιν και αλεύρι οσο πάρει περίπου 800-850 γρ γοχ η φαρίνα. 
Πλάθουμε κουλουράκια τα ρολάρουμε σε σουσάμι η κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά! Ειναι πολύ νόστιμα και τραγανά!!
Από την φίλη μου  Ζουζουνιες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ