Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χταπόδι ξιδάτο !!!

Υλικά:
2 χταπόδια 1 1/2 κιλό περίπου
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι κόκκινο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 φύλλο δάφνης
2 κ.τ.γ. κόκκους πιπέρι
2 κ.τ.γ. μπούκοβο
ελαιόλαδο
λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά τα χταπόδια, αφαιρείτε το δόντι και τα μάτια και τα κόβετε στα δύο.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα χταπόδια, το ξύδι, το νερό, τη δάφνη, το πιπέρι και το μπούκοβο και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αυτά θα αρχίσουν να βγάζουν και το δικό τους νερό.
Σε μισή ώρα γυρνάτε τα χταπόδια από την άλλη μεριά και τα αφήνετε να βράσουν για άλλη μισή ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε σε ένα πιάτο και τα περιχύνετε με λαδολέμονο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ