Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ από τα πιό αγαπημένα σε γεύση !!!


 Πολύ ωραίο  για κέρασμα.για τον καφέ το τσάι !!! Το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων!!! Αυτό θα το λατρέψετε !!!

  ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η Βιτάμ
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν παουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα











ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάτε την αμυγδαλόψιχα
την ξεφλουδίζετε και μετά την αλέθετε στο μπλέντερ.
 Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με την μπέκιν παουντερ κ το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.


Στρώνετε την επιφάνεια μιάς φόρμας με τσέρκι με λαδόκολα αλείφετε με βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι και το τινάζετε να φύγει το περιττό- αλεύρι -ρίχνετε μέσα το μείγμα και  ψήνετε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο 180 βαθμούς  επί 40 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί και κρυώσει τοποθετούμε το κέικ σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όλη την επιφάνεια .




Σε κατσαρολάκι λιώνουμε 1 κουβερτούρα σοκολάτα με 2 κουταλιές σούπας σαντιγί και 1 κουταλιά σούπας  μέλι -τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και μετά με την βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε ακανόνιστα από πάνω από την άχνη .
Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ