Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Εκμέκ κανταΐφι το εύκολο & τέλειο !!!

 Πολύ απλό εύκολο και γρήγορο !!  Θα το ευχαριστηθούν όλοι !!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Υλικά
1 κιλό κανταΐφι
1 πακέτο βούτυρο

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
λίγο λεμόνι χυμό

Κρέμα
2 λίτρα γάλα
12 κουταλιές σούπας νισεστές
18 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 βανίλιες
1/2 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη μαστίχα προαιρετικά

Για επάνω
1 φυτική σαντιγί 500 γραμ.
καρύδια ψιλοκομμένα εναλλακτικά αν θέλετε ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Τι κάνουμε
Ξάνουμε με τα χέρια το κανταΐφι και το βάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας λιώνουμε το βούτυρο κρατώντας 2 κουταλιές σούπας στην άκρη και το περιχύνουμε.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 1 ώρα .
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά .
Ποτίζουμε το κανταΐφι αφού πρώτα έχει κρυώσει να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και συγχρόνως σε μπολ ανακατεύουμε το νισεστές ,την ζάχαρη ,και τις βανίλιες.
Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε μέσα τις 2 κουταλιές ζάχαρη που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε την κρέμα επάνω από το ψημένο κανταΐφι και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Χτυπάμε την σαντιγί και αφού πρώτα έχει κρυώσει καλά  η κρέμα την στρώνουμε κι αυτή από πάνω ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με καρύδια αφήνουμε να κρυώσει να σταθεροποιηθεί και ..το εξαφανίζουμε !!! Καλή όρεξη !!!

Η συνταγή είναι από την φίλη Euaggelia Peitsidou

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ