Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Ραβανί αφρός σκέτος !!!

 Απίθανο ραβανί σκέτος αφρός!!!

ΥΛΙΚΑ

6 αυγα
1/2 ποτήρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι σπορελαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 σακουλακι σιμιγδαλι ψιλο(500 γρ)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτηρια νερο
1 βανιλια
φλουδα και χυμο απο 1 λεμονι
1 κ.σ φρεσκο αγελαδινο βουτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα.Χαμηλώνω στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετω το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα,τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος.Το αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνω στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνω στην ακρη.
Βραζω το νερο με τη ζαχαρη,φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα.Προσθετω τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψω και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι,το χλίαρο γλυκο.Ειναι ονειρο!!!

Την συνταγή την είδα και την έφτιαξα από την φίλη Σόφη Τσιώπου κι έγινε τέλειο !!!!! Ακόμα είναι ζεστό δεν το έκοψα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ