Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Φιλέτα με βαλσάμικο !!!

Πολύ γρήγορη και νόστιμη λύση !!!

Υλικά μερίδες 2

    2 φιλέτα, βάρους 180 – 200 γρ. το καθένα και πάχους περίπου 3 – 4 εκ.
    4  κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
    1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι  ξερό,   τριμμένο
    αλάτι,πιπέρι
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    5 κλωνιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε
Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει πολύ καλά αλείφουμε τα φιλέτα με το λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τα φιλέτα στο πολύ καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να καψαλιστούν καλά και να κάνουν κρούστα προτού τα γυρίσουμε.
Ψήνουμε για 6 λεπτά από την κάθε πλευρά αν το θέλουμε καλοψημένο και  θα το γυρίζουμε μόνο με λαβίδα μην το τρυπήσουμε σε συχνό χρόνο.
Μόλις τα φιλέτα γίνουν όπως μας αρέσουν, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα να εξατμιστεί και να καραμελώσει.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα σκέτα πασπαλισμένα με μαϊντανό
ή συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή πατάτες φούρνου πουρέ ή ρύζι . Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ