Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ζουμερό με τραγανή πέτσα γουρουνόπουλο με πατάτες στον φούρνο!!!

 Το τέλειο ψητό  γουρουνόπουλο φούρνου με πατάτες !!!

Υλικά
3 κιλά γουρουνόπουλο με πέτσα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι
λίγο βούτυρο φυτίνη
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
ξίδι για επάλειψη της πέτσας

Για τις πατάτες
2 κιλά πατάτες
2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκαλιού
2 ζουμερά λεμόνια τον χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
2 κύβους κότας
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
6 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση
Αλείφουμε αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε το κρέας με μουστάρδα βούτυρο και αλατοπίπερο.
Το αφήνουμε κάνα 2 ώρες να τραβήξει και να μαλακώσει.
Κατόπιν το σκουπίζουμε καλά από την μεριά της πέτσας και το αλείφουμε με λάδι και ξύδι.
Βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες στο ταψί.
Ρίχνουμε το πορτοκάλι το λεμόνι το λάδι τους 2 κύβους κότας λιωμένους σε λίγο χλιαρό νερό
την μουστάρδα αραιωμένη και αυτή σε ελάχιστο χλιαρό νερό μαζί με το μέλι .
Προσθέτουμε και το κονιάκ πιπέρι και με τα χέρια ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε και το κρέας κάνοντας χώρο στο ταψί και στην μέση από τις πατάτες.
Αν δεν το βάλουμε σε γάστρα σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.Χαμηλώνουμε έπειτα την φωτιά 170 με 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί περνάμε το κρέας από την μεριά της πέτσας πάλι με λίγο λάδι και ξύδι και ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για λίγο και μόνο από πάνω αντιστάσεις να γίνει η πέτσα τραγανή ! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ