Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πρασοτυρόπιτα παραδοσιακή !!!

Παραδοσιακή πρασοτυρόπιτα γιαγιάς  από Ήπειρο !!!



Υλικά :

Για το φύλλο

μισό κιλό αλεύρι

2 κουταλιές λάδι

μια κουταλιά ξύδι

λίγο αλάτι

νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη





Για την γέμιση:

1 κιλό πράσα

1 κούπα τυρί φέτα

2/3 της κούπα λάδι

1 ποτήρι του κρασιού ρύζι ή τραχανά

άνηθο

μάραθο

δυόσμος

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση :


Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα την φέτα, τον άνηθο, το μάραθο ,τον δυόσμος και τον τραχανά ή το ρύζι (τον τραχανά ή το ρύζι τα έχετε βάλει σε νερό για ένα τέταρτο περίπου προηγουμένως να μουλιάζουν και μετά τα στραγγίζετε ). Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και μισό λάδι (το υπόλοιπο το αφήνετε για να αλείψετε τα φύλλα).

Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τρία φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Το επαναλαμβάνετε άλλες δυο φορές και την τελευταία βάζετε τα τρία φύλλα τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζεται την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σας όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ