Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ρολό γεμιστό με καραμελωμένες πατάτες !!!


 Υπέροχο φαγητό με πολύ ωραία γεύση και το κρέας αλλά και οι καραμελομένες πατατούλες που θα ενθουσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν !!

Υλικά
 2 κιλά χοιρινό το οποίο ζητάτε από τον κρεωπόλη να σας το τυλίξει σε ρολό βάζοντας μέσα κομμάτια κεφαλοτύρι και να το αλατοπιπερώσει.

Πατάτες ετοιμασία και υλικά -κρατάμε και λίγο από το μείγμα να περάσουμε όλο το ρολό πριν το ψήσουμε-
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1/2 κούπα λάδι
1+1/2 λεμόνι τον χυμό,
2 πορτοκάλια τον χυμό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα
1+1/2 γεμάτη κουταλιά μέλι
αλάτι και πιπέρι
1 κύβο βιολογικό κύβο κνορ.
2 κιλά πατάτες -η ποσότητα ανάλογα με τα άτομα



Τι κάνουμε
Έχουμε καθαρίσει τις πατάτες ,τις κόβουμε κυδωνάτες και πάλι στην μέση για να είναι μικρούλες τα τραβήξουν τον ζωμό.
Τις βάζουμε στο ταψί που θα τις ψήσουμε και τις περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα που έχουμε ετοιμάσει -κρατάμε λίγο για το ρολό-ανακατεύοντας πολύ καλά με τα χέρια και προσθέτουμε και μισό με ένα ποτήρι νερό [ανάλογα την ποσότητα πατάτας]
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 190 βαθμούς αέρα και ενδιάμεσα τις ανακατεύουμε  κανά δυο φορές.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν κι έχουν πιεί τα υγρά τους είναι έτοιμες με απίθανη γεύση!!!

Ετοιμασία και ψήσιμο κρέατος.

 Τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι και το αλείφουμε όλο από πάνω και γύρω γύρω με το με μείγμα που έχουμε φτιάξει για τις πατάτες .
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε περίπου 60 με 70 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς .
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε αέρα από πάνω να ξεροψηθεί γυρίζοντας από όλες τις πλευρές.Οταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και με ότι σαλάτα μας αρέσει.Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ