Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Σπετσοφάι Παραδοσιακό !!!



ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΒΟΛΙΩΤΙΚΟ
(τροποποιημένο αλά Θεσσαλόνικα  )

ΥΛΙΚΑ :
Λουκάνικα χωριάτικα(όσα θέλουμε).
Πιπεριές διάφορες(ό,ποιες και όσες θέλουμε).
Πράσα σε λεπτές ροδέλες(όσα θέλουμε).
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ελαιόλαδο.
Αλάτι & Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σοτάρουμε στην βαθιά μας τηγανάρα
τις πιπεριές και τα πράσα
ώσπου να χάσουν αρκετά από τα υγρά τους .
Ρίχνουμε το κρεμμύδι
και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
μέχρι να μαλακώσει.
Μετά βάζουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες,
το τοματοκονκασέ, ένα ποτήρι νερό, αλατοπίπερο
και αφήνουμε το φαγητό μας να βράζει στο ζουμί του.


'Οταν πήξει  η σάλτσα  μας αποσύρουμε από το μάτι
και σερβίρουμε .
Απλά κοιτάμε να μην έχει παραπήξει η σάλτσα
για να έχουμε και κάπου να υποβρυχιάσουμε την μπουκιά  μας.

Παναγιώτης Μοσχίδης από 
Μαγειρακος