Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Μελαχρινή σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας !!

     Σοκολατένιος σιροπιαστός πειρασμός.


    Υλικά για παντεσπάνι

    6 αυγά
    250 γραμ βούτυρο
    2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
    1 ποτήρι του νερού γάλα
    3 ποτήρια του νερού αλεύρι
    3 γεμάτες κουταλιές κακάο
    2 μπέικιν πάουντερ
    2 βανίλιες

    Σιρόπι
    4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
    4 ποτήρια του νερού νερό
    1 κουτάλι χυμό λεμονιού



    Σοκολάτα
    300 γραμ βούτυρο
    6 κουπάκια του καφέ κακάο
    5 κουπάκια του καφέ άχνη ζάχαρη
    3 κουπάκια του καφέ γάλα

    Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε  το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και συγχρόνως προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας μέχρι  να γίνει αφράτο.
Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νο 34-36 και το ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 40 λεπτά (αντιστάσεις).
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει ενώ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό σιγά σιγά με μία κουτάλα και περιμένουμε να απορροφηθεί.

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας σε μπεν μαρί.
Βάζουμε στο σκεύος το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας καλά.
Αμέσως προσθέτουμε την άχνη και το γάλα και ανακατεύομαι .
Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο.
Περιχύνουμε το σιροπιασμένο γλυκό,-να έχει κρυώσει-με το γλάσσο σοκολάτας.Καλή επιτυχία!!!
Αν θέλουμε γαρνίρομαι από πάνω με τρούφα σοκολάτας γάλακτος ή τριμμένο καρύδι .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ