Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κοτόπουλο με μανιτάρια -όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο !!!

 Μόνο αν το φτιάξετε θα καταλάβετε τι φαγητό είναι αυτό !!! Χωρίς καθόλου λάδι η μαρινάτα του δίνει απίστευτη νοστιμιά!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!!

ΣΗΜΕΊΩΣΗ Σε όσους δεν αρέσει ο κύβος μπορούν να τον αφαιρούν απλά !

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες του ενός κιλού -αν θέλετε ξεπετσιάστε το-
2 λεμόνια τον χυμό
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 πολύ μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο
1κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη  τζίντζερ -πιπερόριζα -
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 πακέτο  μανιτάρια πλευρώτους
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κύβο κότας βιολογικό
5  κλωνιά μαϊντανό
5 κλωνιά άνηθο
πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
σιμιγδάλι ψιλό



Τι κάνουμε
Σε ένα ταψάκι που θα ψήσουμε το κοτόπουλο βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών ,το τζίντζερ ,τον κουρκουμά,την σκόνη σκόρδου,το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι,ελάχιστο αλάτι,το πιπέρι και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.



Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα κομμάτια να πάνε παντού τα μυρωδικά και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε από 1 ώρα έως και όλη την νύχτα -αν θελήσουμε να το μαρινάρουμε από βραδύς μπορούμε -.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια καλά και τα βουτάμε στο σιμιγδάλι σαν δηλαδή να τα αλευρώναμε .
Έχουμε βάλει στο τηγάνι λίγο λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα μανιτάρια να ροδίσουν .



Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε επάνω σε χαρτί κουζίνας  κάθε φορά να φύγουν τα περιττά λάδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά τα καρότα κομμένα ροδέλες τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και μαζί 2 ποτήρια του νερού νερό και μαζί ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τον κύβο κότας .
Σιγοβράζουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε και τα τηγανισμένα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να τσιμπήσουμε τα καρότα και να έχουν μαγειρευτεί και να έχει μείνει λίγο ζουμάκι  .





Συγχρόνως βάζουμε το ταψάκι με την μαρινάδα και το κοτόπουλο  μέσα σε  προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Αν πιεί το νερό ρίχνουμε λίγο να έχει ζουμάκι .


Αμέσως το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα καρότα και τα μανιτάρια προσθέτοντας και όση μαρινάδα έχει μείνει στο ταψάκι.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το ζουμάκι του το οποίο δεν υπάρχει η γεύση του σε νοστιμιά !! Καλή όρεξη !!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .