Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Μπακαλιάρος τραγανός & αφράτος !!!



Τραγανός με το υπέροχο κουρκούτι !!! Εξαφανίζετε αμέσως !!!
   
Μερίδες: 6
Υλικά
 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο [στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα 2 κομμάτια μόνο ]
1 κουτάκι μικρό μπύρα
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέτριο
αλεύρι
λάδι για το τηγάνι




 Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου από το βράδυ σε νερό να ξαλμυριστεί αλλάζοντας συχνά το νερό .
Τον ξεφτίζουμε  με τα χέρια μας αφαιρώντας και τα τυχόν κόκαλα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο την μπύρα και αν χρειάζεται κι ελάχιστο αλάτι  και το πιπέρι,ανακατεύουμε καλά το μείγμα .





Μπορούμε να αραιώσουμε το μείγμα μας προσθέτοντας και λίγο νεράκι .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε ανακατεύοντας  και το αλεύρι ,ρίχνουμε τόσο όσο να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός να στέκεται στο κουτάλι μας ,τότε είναι έτοιμος.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί και με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα μπακαλιάρου και τηγανίζουμε ώσπου να χρυσαφίσουν κι από τις δύο πλευρές .
Βγάζοντας τους τηγανισμένος τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Σερβίρουμε με κάποιο συνοδευτικό όπως σκορδαλιά  και παντζάρια ,κουνουπίδι βρασμένο ή ότι μας αρέσει !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ