Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Κουλούρια Θεσσαλονίκης αγαπημένα & εύκολα !!!





  Αφράτα και γρήγορα κουλούρια Θεσσαλονίκης από τα χεράκια μας !!!

 ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ.γλυκού κοφτό ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού κοφτό αλάτι

Για το ψήσιμο
1 μπολ με νερό
200 γρ σουσάμι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο χλιαρό νερό σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε την μαγιά την ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό που μπαίνει τελευταίο, ζυμώνουμε και προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.





Έπειτα ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10  μικρά κομμάτια.
Πλάθουμε σε λωρίδες πάνω σε πάγκο ραντισμένο με αλεύρι και με λαδωμένα χέρια , ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό και έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά.
Ψήνουμε λίγα λίγα τα κουλούρια μας στρώνοντας επάνω στην σχάρα του φούρνου αλουμινόχαρτο για ευκολία -τα ακουμπάμε και τα ψήνουμε έτσι  με αέρα -εγώ το κάνω έτσι εσείς αν θέλετε να τα ψήσετε σε ταψί στρώστε στο πρώτα λαδόκολλα. Φούρνος προθερμασμένος στους 180 αέρα περίπου 20 λεπτά ψήσιμο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ