Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Κέικ σοκολατένιο με ελαιόλαδο !!!


Λαχταριστό, ελαφρώς υγρό και γευστικότατο κέικ, για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

    6 κ.σ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
    1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
    2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (ή ανάμεικτο με σπορέλαιο) + επιπλέον για άλλειμα ταψιού
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
    3 αυγά

    Για γαρνίρισμα:
    1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
    1 κοφτή κ.σ. βούτυρο
    1 κ.σ. γάλα (αν τη θέλετε πιο αραιή βάλτε περισσότερο γάλα)




Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με περίμετρο βάσης 23 εκ.
    Ρίχνετε το βραστό νερό σε μπολ, προσθέτετε τη σκόνη κακάου και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι κοσκινισμένο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 1/2 λ. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λ για να έχετε ένα πολύ αφράτο μείγμα.
    Προσθέτετε το μείγμα κακάου, χτυπάτε να ενσωματωθεί και στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του βγει καθαρή. Το βγάζετε από το φούρνο και πριν το ξεφορμάρετε, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.


    Για το γαρνίρισμα: Σε ένα μπολ βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας, το βούτυρο και το γάλα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν κρυώσει καλά το κέικ το ξεφορμάρετε το γαρνίρετε με το μείγμα λιωμένης σοκολάτας το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 Πηγή 
Sintayes.gr