Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Κουλουράκια ούζου με γλυκάνισο !!!


Υλικά για 3 μεγάλα ταψιά φούρνου:
1 ποτήρι νερού γεμάτο ούζο,
1 ποτήρι νερού γεμάτο λάδι 1 ποτήρι νερού γεμάτο ζάχαρη άσπρη,
2 κουταλιές σούπας σπόρους γλυκανίσου (όχι τον αστεροειδή)
4-5 δάκρυα μαστίχας,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
και περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Βάζετε στο multi τους σπόρους γλυκανίσου, μαζί με την μαστίχα και μια κουταλίτσα ζάχαρη, τα χτυπάτε με μερικές στροφές, ώστε να σπάσουν οι κόκκοι και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σκόνη.

Στην λεκάνη που θα κάνετε το ζύμωμα, ρίχνετε το ούζο, το λάδι (ή την μαργαρίνη) και την ζάχαρη και χτυπάτε με τον αυγοδάρτη καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Στην συνέχεια ρίχνετε στο μείγμα την σκόνη μαστίχας-γλυκάνισου, την σόδα, το μπέϊκιν, ανακατεύετε και πάλι και σταδιακά αρχίζετε να προστέθετε το αλεύρι, μόλις αρχίσει το μείγμα να αποκτά υφή ζύμης αφήνετε κατά μέρος τον αυγοδάρτη και βάζετε χεράκια!
Γρήγορα έχετε μια εύπλαστη και μυρωδάτη ζύμη.
Την αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε τα ταψιά σας, στρώνοντας αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμένετε τον φούρνου και πλάθεται κουλουράκια σύμφωνα με το πως σας αρέσουν.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη πριν τα ψήσετε, αλλιώς και έτσι είναι το ίδιο νόστιμα.

Ψήνετε στους 160-170 βαθμούς με αέρα (πάντα ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι ν' αρχίσουν να ροδίζουν. Μην τα παραψήσετε χρειάζεται να είναι "μια ιδέα" που έλεγαν και οι μανάδες μας μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο, γιατί μετά σφίγγουν.
lesvoskitchen.gr