Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Γαρίδες μαριναρισμένες στο τηγάνι !!!

Εάν σας αρέσουν οι γαρίδες, αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος που τα τις φτιάχνετε από εδώ και στο εξής !

Υλικά
    500 γρ. μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
    Χυμός από 2 λεμόνια
    ½ φλιτζάνι ούζο
    ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
    Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
    Αλεύρι για το τηγάνισμα
    Αλάτι κατά βούληση
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

    Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε  το χυμό λεμονιού, το ούζο, το καγιέν και το ταμπάσκο και φτιάχνουμε την μαρινάτα μας.
    Βάζουμε μέσα τις γαρίδες, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2  ώρες.
    Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε μια πιατέλα.
    Αλευρώνουμε τις γαρίδες, τις τινάζουμε λίγο και τις αφήνουμε σε ένα καθαρό πιάτο.
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο χωρίς να κάψει πολύ τηγανίζουμε μια στρώση από τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
    Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
    Σερβίρουμε ζεστές με λίγες φέτες λεμόνι ντομάτα μαρούλι σαλάτα.