Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Σταφιδόψωμο !!!


ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι Δυνατο 500γρ
Αλεύρι Μαλακό 500γρ
Μαγιά 40γρ νωπή
Ζάχαρη 100γρ
Βούτυρο 50γρ
Σταφίδα 500γρ
Νερό 500γρ
Κανέλα 1κ.γ.
Γαρύφαλλο
Μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκινάμε το ζύμωμα με το αλεύρι, το νερό, την μαγιά
την ζάχαρη, και το βούτυρο. Για περίπου 4λ στην αργή
ταχύτητα και μόλις αρχίζει να δένει το ζυμάρι προσθέτουμε
τα μυρωδικά μας, κανέλα σίγουρα, τα άλλα προαιρετικά,
και μόλις τα απορροφήσει το ζυμάρι προσθέτουμε την σταφίδα
και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 3λ στην γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20λ και πλάθουμε σε φιτίλια
τα βουτάμε στο σουσάμι τα αφήνουμε για ξεκούραση για 30λ,
και κρατάμε τις δυο άκρες και τα γυρίζουμε σε σαλιγκάρι,
τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολιτικό χαρτί, αφήνουμε να
γίνουν για 40λ και φουρνίζουμε στους 200β για 25λ.
Καλή σας επιτυχία!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από τον φίλο Αρτοποιεία και Συνταγές