Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Μυδοπίλαφο !!!

 Προσφέρουν αξιοσημείωτα ποσά βιταμίνης C, γεγονός που δεν είναι σύνηθες για τα θαλασσινά και αποτελούν την πλουσιότερη πηγή σιδήρου.



Υλικά για 6 μερίδες:

    ½ κιλό φρέσκα μύδια
    ½ κιλό ρύζι
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2  ντομάτες ψιλοκομμένες
    2 σκελίδες σκόρδου
    6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    Aλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:


Καθαρίζετε εξωτερικά τα μύδια με ψιλό σύρμα, ώστε να απομακρυνθεί η άμμος και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια προσθέτετε τα μύδια, την ντομάτα, το σκόρδο και λίγο νερό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.Έπειτα, προσθέτετε το ρύζι και το ανάλογο νερό (1 φλιτζάνι ρύζι: 2 φλιτζάνια νερό) και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Το Πατρικό
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ