Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού !!!



Υλικά για 6 άτομα

    1 φακελάκι μαγιά, ξερή
    600 ml χυμό πορτοκαλιού
    1 πρέζα αλάτι
    3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
    ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

    Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και τη ζάχαρη.
    Προσθέτουμε το αλεύρι  και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε έναν λείο, μέτρια σφιχτό, χυλό.
    Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (π.χ. θερμοθάλαμο).
    Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο
    Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι Γυρίζουμε τους λουκουμάδες να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά
    Βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
    Τους μελώνουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.