Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Χαλβάς Φαρσάλων !!!



Υλικά για ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ:

    2 κούπες ζάχαρη
    1 κούπα νισεστέ
    2 κούπες νερό
    μισή κούπα ελαιόλαδο
    1 κούπα αμύγδαλα αποφλοιωμένα

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το νερό, το λάδι, τη 1 κούπα ζάχαρη και το νισεστέ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη 1 κούπα ζάχαρη και την καίμε για να γίνει καραμέλα. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα που έχουμε στο σκεύος και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει.
Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ που νωρίτερα έχουμε αλείψει καλά με λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά. Ευκολάκι;

Τρώγεται φανταστικά με καφεδάκι ελληνικό και καλή παρέα.

www.gods.gr