Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Βεντάλιες σφολιάτας τραγανές με γλυκιά γέμιση !!!


 Δαγκωνιά και απόλαυση !!!

Υλικά για 6 τεμμάχια

1 φύλλο σφολιάτας
6 κουταλιές γλυκού  κοφτές μαρμελάδα της αρεσκείας σας
6 κουταλιές γλυκού τυρί κρέμα

λίγο βούτυρο λιωμένο για επάλλειψη
ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε και το χωρίζουμε στα τρία.



Παιρνάμε την μία λωρίδα με βούτυρο με την βοήθεια ενός πινέλου,ακουμπάμε την άλλη λωρίδα από πάνω ξανά βουτυρώνουμε και τέλος την τρίτη λωρίδα και ξαναβουτυρώνουμε .
Κάνουμε ένα ρολό με όλες τις λωρίδες μαζι το τυλίγουμε το σκεπάζουμε με μεμβράνη ναυλον και το αφήνουμε στο ψυγειο τουλάχιστον μία ώρα .




 Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε  5 με  6 τεμάχια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.


 Παίρνουμε την κάθε ροδέλα και με το χέρι την ανοίγουμε -την πλάθουμε σαν καλαθάκι η σαν φωλίτσα .



Γεμίζουμε με την κουταλιά τυρί και μαρμελάδα και τα κλείνουμε καλά.



 Βάζουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί και τα τοποθετούμε μέσα στην σειρά.
Τα περνάμε από πάνω με λίγο λιωμένο βούτυρο,μιά πινελιά σε όλα.

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να τα δούμε να ροδίσουν .


Τα βγάζουμε σε πιατέλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνουμε με το καφεδάκι μας !!!

Πολύ ωραία που τα δοκίμασα είναι κι έτσι αλλά και με σκέτη μαρμελάδα .
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιδέα από fanpaze