Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Ρυζόγαλο με κρέμα γάλακτος !!!


ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
50 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδες  από 1 λεμόνι
100 γραμμάρια ρύζι  γλασέ
Κανέλα για το πασπάλισμα
1 μασουράκι  Βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ρύζι, την βανίλια
τις φλούδες από το λεμόνι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε
να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το
ρυζόγαλοανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα
σε ένα σκεύος με παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου
το ρυζόγαλο κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα
και αποκτά βελούδινη υφή.
Καλή σας επιτυχία!!!
Αρτοποιεία και Συνταγές