Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σουπιές με σπανάκι & διάφορα χορταρικά !!!

   Κλασικό νηστίσιμο πιάτο !!

Υλικά


    1 +1/2 κιλό σουπιές
    1 κιλό σπανάκι ψιλοκομ.-ραδίκια -σέσκουλα -ζοχιά
    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομ.
    1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομ.
    1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομ.
    3 κρεμμυδάκια ψιλοκομ.
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
    1 κ.σ. πελτέ
    1 φλ. ελαιόλαδο
    2/3 φλ. κρασί λευκό
    500 ml ζεστό νερό
    αλάτι – πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις σουπιές, καθώς και τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τις σουπιές και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσουν για 4΄-5΄. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2΄-3΄. Προσθέτετε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύετε. Ρίχνετε το νερό και χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35΄. Προσθέστε τα λαχανικά αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15΄ περίπου (μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του).

ΣΗΜ.: Προσθέστε για πιο πικάντικη γεύση μια πιπεριά τσίλι και αφαιρέστε στο τέλος του φαγητού. Ενώ για πιο έντονη γεύση ¼ κ.γ. γλυκάνισο.
gastrotourismos