Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Λαζάνια με κιμά σόγιας !!!

Ακρως νηστίσιμο !!!

Υλικά
    1/2 κούπα ελαιόλαδο
    1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
    200 γραμ. κιμά σόγιας
    2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
    2 καρότα τριμμένα
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
    3 κόκους  μπαχάρια
    2 δαφνόφυλλα
    1 κύβο λαχανικών
    1 πιπεριά ψιλοκομμένη
    μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αλάτι-πιπέρι
    2  κουτιά ντοματάκια κονκασέ
    1 πακέτο λαζανάκι βρασμένο αλ- ντέντε

Οδηγίες

    Από το βράδυ βάζουμε την σόγια να φουσκώσει σε μπόλικο χλιαρό νερό
    Την άλλη μέρα την ξεπλένουμε και την βράζουμε  για 15 λεπτά, την σουρώνουμε και την πλένουμε σε τρεχούμενο νερό πολύ- πολύ καλά
    Την στραγγίζουμε και την στίβουμε  με τα χέρια πολύ καλά
    Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο να γυαλίσουν, προσθέτουμε τη σόγια και αφήνουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς
   Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ντοματάκια και όλα τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού
    Βράζουμε 1 ώρα και πριν το τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο και μαϊντανό.Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ