Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Αλμυρή πανεύκολη αρωματική τάρτα !!!



Πιό εύκολη δεν γίνεται - θα την φτιάξετε πολλές φορές !!! Πεντανόστιμη γρήγορη αρωματική !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Υλικά
    3 με 4  λουκάνικα μεσαίου μεγέθους με πράσα ή και σκέτα .
    3 πράσα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 πρέζα κανέλα
    1 πρέζα μπαχάρι
    1 πρέζα κύμινο
    1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
    1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη -γαλέτα -
    ½ ποτήρι νερού κρασί λευκό
    1 πακέτο σφολιάτα Pillsbury ή όποια άλλη μάρκα
    1 χούφτα τυρί κεφαλοτύρι
    1 κρόκος αυγού-αραιωμένο με λίγο νερό για επάλειψη



Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι με τα λουκάνικα και τα πράσα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Αμέσως μετά προσθετουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, το αλάτι,το πιπέρι ,την κανέλα,το κύμινο,το μπαχάρι ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου με σκεπασμένο το τηγάνι.



Βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την τριμμένη φρυγανιά --δεν θέλουμε καθόλου υγρά αλλά στεγνό μείγμα -
Στρώνουμε σε μικρό τετράγωνο ταψάκι -εγώ έβαλα μιάς χρήσεως το αμέσως πιο μεγάλο μέγεθος από το μικρό που υπάρχει.Λαδώνουμε λοιπόν όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα πλαϊνά με το ένα φύλλο σφολιάτας δημιουργώντας γύρω γύρω ένα ψηλό τοίχωμα -δείτε φωτογραφία-.


Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα αφού λίγο έχει κρυώσει και κόβουμε λίγες λωρίδες πάχους 2 πόντων και φτιάχνουμε το σχεδιάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες σαν πλέξιμο.




Το ενώνουμε πιέζοντας με τα πλαϊνό τοίχωμα να κολλήσει κλείνοντας γύρω γύρω προς τα μέσα όλη την σφολιάτα.
Αλείφουμε όλη την σφολιάτα με το αραιωμένο αυγό κι ψήνουμε με προσοχή μην αρπάξει στους 170 βαθμούς αέρα πάνω κάτω στην δεύτερη θέση από κάτω στον φούρνο μας !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Επίσης μπορούμε  να αυτοσχεδιάσουμε  με ότι υλικό μας αρέσει.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ