Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Αλμυρά κεκάκια -!!!



Τα αλμυρά κεκάκια για όλες τις ώρες - ΑΠΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!

 Με τη ζύμη που θα ετοιμάσετε μπορείτε είτε να ψήσετε ένα κέικ σε μεγάλη φόρμα ή μπόλικα μικρά κεκάκια (μάφινς) με γραβιέρα και μπέικον.

Υλικά

150 γρ. αλεύρι
75 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. μαγιά ξηρή
3 αυγά
75 γρ. βούτυρο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μπέικον σε λωρίδες ή όποιο αλλαντικό θέλετε
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ αλάτι
¼ κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:

Σωτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, για 3-5 λεπτά, και το στραγγίζετε με χαρτί κουζίνας για να φύγει το λίπος. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, τα αυγά και την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο (προσοχή να μη βράσει). Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ του μισού κιλού ή σε φόρμα για ατομικά μάφινς και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Συνταγή Αλεξάνδρα Μιμίκου

Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/