Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Τσουρεκάκια πανεύκολα μυρωδάτα αφράτα & πεντανόστιμα !!!


Το Πάσχα πλησιάζει και οι πρόβες για ζουζουνιάρικα τσουρεκάκια ξεκίνησαν!
Αφράτα τσουρεκάκια εύκολα και με απλά υλικά!

Υλικά
470γρ αλεύρι για τσουρέκια η για ολες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό και 1 ασπράδι (τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200ml γάλα
70γρ βούτυρο
8 κουταλιές ζάχαρη
Μισό κουταλάκι μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας 


Τι κάνουμε
Ρίχνουμε σε ενα λεκανάκι τα 200γρ αλεύρι τη μαγιά δυό κουταλιές ζάχαρη το αυγό και το ασπράδι. 

Λιώνουμε σε ενα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα τις 6 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύουμε και αφου ζεσταθούν (οχι να καίει) βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά . 
Σε ενα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε μαζί με λίγο ζαχαρίτσα μέχρι να γίνουν σκόνη. 
Τη ρίχνουμε στο λεκανάκι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του γάλατος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270γρ) ζυμώνοντας πολύ καλά. 
Αφήνουμε τη ζυμη μας να φουσκώσει πλάθουμε τσουρεκάκια σε ότι σχήμα θελουμε τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. 
Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τσουρεκάκια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!
Σήμερα αντί για δάκρυα μαστίχας έβαλα δυο σφηνάκια λικέρ μαστίχας και έγιναν εξίσου αρωματικά!Καλή επιτυχία !!!!


Συνταγή από την φίλη μου
Ζουζουνιες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ