Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι -πεντανόστιμοι !!!



Tηγανίζεις και τρώς πεντανόστιμοι !!!

Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι
1 ματσάκι δυόσμο  κατά προτίμιση φρέσκο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
100γρ. αλεύρι κοινό + επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα
50γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβεται με τα χέρια σας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι όπου τα αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβεται ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.



Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, προσθέτετε τα αβγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε με μια κουτάλα απαλά για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάθεται κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνετε λίγο, τους αλευρώνετε και τους τινάζεται να φύγει το περιττό αλεύρι.


Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τους βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ιδανικά ζεστοί ,αλλά και κρύοι μούρλια είναι !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ