Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Mιά τέλεια πίτα με ζυμαρικά !!



Μια τέλεια πίτα με ζυμαρικά. Ένα υπέροχο, χορταστικό και γευστικότατο πιάτο για να το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

    1/2 κιλό πέννες
    αλάτι πιπέρι
    2 φλ. τσαγιού γάλα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
    2 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη + 1 κίτρινη ή πορτοκαλί), κομμένες σε μικρά καρεδάκια
    7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
    2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μικρά καρεδάκια
    200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
    2 ½ φλ. τσαγιού γραβιέρα ήπιας γεύσης, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
    4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
    1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

    Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, 5 λ λιγότερο από τη προτεινόμενη ώρα βρασίματος που προτείνεται στη συσκευασία. Τις σουρώνετε καλά, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε, τις περιχύνετε με το γάλα και τις αφήνετε στην άκρη.
    Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ανακατεύοντας τακτικά για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. Ρίχνετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε ανακατεύετε για 1/2 λ και αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα για 2-3 λ να χλιαρύνει και στη συνέχεια το ρίχνετε στη κατσαρόλα με τις πέννες και το γάλα και ανακατεύετε.
    Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά. Τέλος ρίχνετε τη θρυμματισμένη φέτα και το 1/2 φλ. τσαγιού της τριμμένης γραβιέρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν. Λαδώνετε ένα πυρέξ, το πασπαλίζετε στη βάση του με τη τριμμένη φρυγανιά, από πάνω στρώνετε το μείγμα με τις πέννες και το καλύπτετε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.  
    Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο (το οποίο φροντίζετε να μην ακουμπά στο τυρί) και ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για για 25 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λ μέχρι σωθούν τελείως τα υγρά της πίτας, να πάρει χρώμα η γραβιέρα και να κάνει μια τραγανή κρούστα.
sintayes.gr