Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Tο καταπληκτικό Μιλφέιγ της Δήμητρας !!!

Mille-feuille.........
με καραμελωμένα φύλλο σφολιάτας.....
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
ζάχαρη για πασπάλισμα
νερό
καλαμποκέλαιο

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
350 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρα
3 κρόκοι αβγών και 1 ολόκληρο
80 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας η 2 κάψουλες βανίλια

Λευκό γλάσο
75 γρ. άχνη ζάχαρη
λίγο νερό

Σοκολατένιο γλασο
1 κ.γ κακάο
λίγο νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαρ/κης για να κρυώσει.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, τ αβγά , το κορν φλάουρ και τ ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάει να κοχλάσει το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε λίγο από το ζεστό υγρό στ αβγά κι ανακατεύουμε γρήγορα .Το ρίχνουμε πάλι στο κατσαρολακι και το βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε και την βανίλια και την βάζουμε σ ένα ταψάκι . Την απλώνουμε καλά και κολλάμε ένα σελοφάν στην επιφάνεια . Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Στο ταψί του φούρνου αλείφουμε λίγο καλαμποκέλαιο και βάζουμε μια λαδόκολλα.
Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας και μ ένα πινελάκι απλώνουμε λίγο νεράκι ελαφρά σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Βάζουμε από πάνω πάλι μια λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω ένα ταψί να εφάπτεται σε όλη την σφολιάτα.
Την ψήνουμε για 15-20 λεπτά , την βγάζουμε από τον φούρνο και προσεχτικά γυρίζουμε το πάνω κάτω.
Πασπαλίζουμε παλι ζάχαρη κρυσταλλική , βάζουμε την λαδόκολλα και το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Μόλις ψηθεί την βγάζουμε και την κόβουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι και σε 5 μικρότερα.
Τ αφήνουμε να κρώσουν.
Την κρέμα ζαχαρ/κης την τοποθετούμε σε ένα μπολ και με το μίξερ χειρός την αφρατεύουμε. Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να ξανασφίξει και να"ζελατινοποιηθεί".
Συναρμολογούμε το γλυκό....σε μια πιατέλα τοποθετούμε το μεγαλο κομματι σφολιάτας από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα ζαχαρ/κης τα πρώτα 5 φυλαράκια σφολιάτας ξανά κρέμα και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα 5 φυλλαράκια.
Ετοιμάζουμε το λευκοό γλάσο ...σ ένα μπολάκι βάζουμε την άχνη ζάχαρη και ρίχουμε τόσο νερό ώσπου να γίνει παχύρευστο.
Ετοιμάζουμε και το σοκολατένιο λιγότερο νεράκι να γινει κάτι πιο παχυρευστο από το λευκό.
Το σοκολατενιο το βάζουμε σε μια σακούλα κορνέ .
Πάνω από τα φυλλαρακια ρίχνουμε το λευκο γλάσο το αλείφουμε να πάει παντού και με το σοκολατενιο κάνουμε σχεδιάκια.

ΥΓ.μπορούμε από την προηγούμενη μέρα να ετοιμάσουμε τις σφολιάτες και να τις τοποθετήσουμε σε κουτί  μπισκότων και την κρέμα ζαχαρ/κης να την φυλάξουμε στο ψυγείο.
Συνταγή από Dimitra Stamataki