Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μπεζέδες ή Μαρεγκάκια !!!


Φάτε χωρίς ενοχές αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες !!

Υλικά
    190 γρ. ασπράδι αυγού-αντιστοιχεί σε 7 ασπράδια μεσαίων αυγών
    190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    190 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. κορν φλάουερ
    Άρωμα τις αρεσκείας μας-
αν τις προτιμάτε χρωματιστές χρώμα ζαχαροπλαστικής


Τι κάνουμε

 Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια και τα χτυπάμε   σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να κάνουν μαλακές κορυφές που στέκονται. Όταν η μαρέγκα στέκει στο μπολ, καθώς το γυρνάτε κάθετα, είναι έτοιμη για να προστεθεί η ζάχαρη.
Προσοχή! Μην παραχτυπήσετε τη μαρέγκα γιατί θα ξαναρχίσει να υγροποιείται και να πέφτει-- προσθέτουμε λίγη λίγη  την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα.
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουερ και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα ασπράδια.
Τέλος αν δεν τα προτιμήσουμε σκέτα προσθέτουμε το άρωμα της αρεσκείας μας Βανίλια ή πορτοκάλι, Μαστίχα, Φράουλα κ.τ.λ.
Εγώ έφτιαξα μισά σκέτα και μισά με άρωμα πορτοκάλι.

Προσοχή -δεν πρέπει να πέσει ΚΑΘΟΛΟΥ κρόκος μέσα στο ασπράδι -σε περίπτωση που πέσει πετάξτε το και βάλτε άλλλο ασπράδι γιατί δεν θα γίνει μαρέγκα θα κόψει.
    

Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα στους 90 βαθμούς χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Τα μαρεγκάκια μας είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή που φτιάχνω χρόνια με πολύ επιτυχία του Στέλιου Παρλιάρου.