Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μελιτζάνες γεμιστές με τυρί & κρέας !!!


Ενα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στην γεύση  και πολύ εντυπωσιακό!!!

Υλικά
1 Κιλό μοσχαράκι στήθος
Ενα κομμάτι τυρί γκούντα
Μελιτζάνες κατά βούληση η ποσότητα
2 Κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική η έτοιμη
1Κουταλια πελτέ
Λίγο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση,και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψί,βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ένα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 2Ο λεπτά,ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.


Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας όπως εσείς θέλετε-εγώ έβαλα το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκίτσες,έσβησα με λίγο ξίδι αφού πρώτα ήπιε τα υγρά του,έριξα λίγο λάδι και το σοτάρισα μαζί με δυο μεγάλα κρεμμύδια,τα σκόρδα και έσβησα με λίγο κρασί,τέλος έριξα την σάλτσα μου και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο νεράκι.
Έκλεισα την χύτρα μου και σε 25 λεπτά ήταν έτοιμο.





Γέμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκούντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα.
Τέλος έριξα και από πάνω τυράκι τριμμένο.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε..!!Καλή όρεξη !!!
Συνταγή από την φίλη μου   "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ