Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Μαρμελάδα φράουλα η αρωματική !!!

  Μια υπέροχη, μυρωδάτη μαρμελάδα φράουλα. Και πανεύκολη!
Τι πιό ωραίο να ξεκινάμε το πρωινό μας  !!!



Υλικά
    1 κιλό φράουλες
    1 κιλό ζάχαρη
    4 ποτήρια νερό
    2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    1 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
  
Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις τεμαχίζουμε στη μέση ή στα τέσσερα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με 4 ποτήρια νερό για 50 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις φράουλες και βράζουμε τη μαρμελάδα άλλα 50 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.



Κατά διαστήματα με ένα κουτάλι βγάζουμε τον αφρό.

Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ.



Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, όσο είναι καυτή (αποστειρώνουμε τα βάζα στο φούρνο στους 100 βαθμούς  για μισή ώρα περίπου). Τα καπάκια τα περνάμε από μέσα με ένα βαμβάκι ποτισμένο με κονιάκ, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.