Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Τηγανίτες πατάτας !!!

 Οχι τηγανητές πατάτες -αλλά τηγανίτες  πατάτας !!!

Για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείτε:
1 + 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 αυγά
100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε φλούδες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:
200 γρ. ρόκα χοντροκομμένη
120 γρ. μπλε τυρί σε μικρές φέτες
80 γρ. κεφαλογραβιέρα σε φλούδες
βούτυρο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση: Τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη των κρεμμυδιών και βάζετε τα τρίμματα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα, τα βγάζετε, τα στραγγίζετε ελαφρά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο και στη συνέχεια ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους. Σε ένα τηγάνι, βάζετε 2-3 κουτ. της σούπας βούτυρο και έπειτα ρίχνετε μεγάλες κουταλιές του μίγματος μέσα στο τηγάνι. Πιέζετε ελαφρά τις τηγανίτεςγια να πλατύνουν, ενώ τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού βγάλετε την πρώτη παρτίδα, ρίχνετε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Αφού αφήσετε σε απορροφητικό χαρτί τις τηγανίτες, δώστε τους κυλινδρικό σχήμα και σερβίρετε τες σε πιατέλα, προσθέτοντας από επάνω τη ρόκα και τις φέτες του μπλε τυριού και της κεφαλογραβιέρας.
Συνταγή από giorgos1953