Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Πεντανόστιμες-πανεύκολες καργιόκες !!!


Καλύτερες κι από του εμπορίου !!!


Υλικά

500 γρ. κέικ τριμμένο στο μούλτι ένα απλό κέικ σοκολατένιο η βανίλιας ακόμα και ενα αποτυχημένο κέικ
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού οτι έχουμε (ή βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη με 1 κούπα νερό μέχρι να δέσει καλά. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο)
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη με 3 πρέζες γαρύφαλλο.




Για το γλάσο:
4 κουβερτούρες
3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι, το κέικ και τα καρύδια.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά και προσέχοντας να μην πέσει πολύ σιρόπι και λασπώσει το μείγμα μας.
Να μην είναι ούτε πολύ λασπωμένο ούτε να τρίβεται, ίσα να πλάθεται. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση στα μπαχαρικά!
Ίσως να θέλουμε λίγη κανέλα ακόμα!
Ρίχνουμε με πολύ προσοχή, για να μην πικρίσει το μείγμα!
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια μεμβράνη και μοιράζουμε το μείγμα.
Πλάθουμε με τις παλάμες μας, δύο μπαστούνια σε σχήμα στρογγυλό ή ίσιο από κάτω και οβάλ από πάνω, ώστε όταν τα κόψουμε να είναι μισοφέγγαρα.
Στρίβουμε τις ακρούλες σαν καραμελίτσες και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μερικές ώρες μετά, ετοιμάζουμε πρώτα το γλάσο, λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.


Ρίχνουμε στο τέλος το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά! Έπειτα βγάζουμε μόνο ένα μπαστούνι από την κατάψυξη, κόβουμε φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο.
Όσες ώρες και αν είναι στην κατάψυξη, ακόμα και μέρες, μόλις βγάλουμε το μπαστούνι, κόβεται αμέσως
Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.φυλάσσονται και τυλιγμένες στην κατάψυξη για όσο καιρό θέλουμε τις βγάζουμε 5 λεπτά πριν κεράσουμε..!!

Συνταγή  Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".