Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Κιχί με κασέρι !!!


Το κασέρι είναι ένα τυρί που σε όποια πίτα και να μπει της δίνει μοναδική νοστιμιά !!!

Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
2 αυγά
6 κ.σ κρασί λευκό
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι λευκό
2 κ.γ αλάτι
1/2 φλ. νερό

Για τη γέμιση
500 γρ. κασέρι πικάντικο τριμένο στο χοντρό τρίφτη
1 αυγό χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το τριμμένο κασέρι, το αυγό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.



Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε ένα κρατήρα. Στο κενό ρίχνουμε τα αυγά, το κρασί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό.
Με τα δάχτυλα μέσα φέρνουμε το αλεύρι προς τα μέσα μέχρι να μουσκέψει όλο και μετά ξεκινάμε το ζύμωμα.


Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μία αφράτη ζύμη που να μη κολάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε μία ίσια επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και βάζουμε τη ζύμη.
Με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε 6 ίσα κομμάτια.
Με το πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο, περίπου 6 εκ πλάτους και 60 εκ μήκους.



Κατά μήκος του φύλου, βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση και με τα δάχτυλα μας βρέχουμε την απέναντι πλευρά του ελαφρά με νερό.
Κλείνουμε το φύλο σε μορφή ρολού, αφήνουμε τη πλευρά που έχουμε βρέξει από την εξωτερική πλευρά και τη πατάμε για να κλείσει καλά.
Τυλίγουμε το ρολό σε σχήμα σαλιγκαριού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.


Τηγανίζουμε τα κιχί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής 
κατεργάζεται