Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Σαραγλί τραγανό -αρωματικό !!!




 Υπέροχο Μικρασιατικό σιροπιαστό γλυκό !!!

Υλικά

1 πακέτο κρούστα..εγώ έβαλα Βηρυτού
150γρ καρύδια ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο Lurpak
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι Αίγινας για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
3 κουτ σούπας μέλι
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

Έκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακάτεμα μαζί με την κανέλα και το γαρίφαλο
Ανά δυό φύλλα έριχνα επάνω μείγμα γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια μου και στο τέλος το έκοψα σε κομμάτια, έριξα πάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά...είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δυό όχι καυτά.!!Πασπάλισα με το φιστίκι..!! Αυτό εδώ που σας δείχνω είναι διπλή δόση / Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή
Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ